Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Wednesday, 18-May-2011 06:15
ketam sesat
Imagine ketam jadi garderner, hehe... ada ketam sesat kat longkang rumah, kat backyard pun kadang2 terjumpa lubang/sarang ketam nie.... masa kecik2 dulu pernah tgk arwah nenek gi tangkap ketam masa bulan penuh ngan geng dia, half metal bucket penuh ngan ketam. Theyols tangkap ketam buat sos ketam, hehe.... 8-)


layman; kat sini mana ada beach, sungai tu adalah, tu lah asebab kalau hujan lebat, air cepat naik, huhuhu... yg gambar pantai letak kat fb tu kira pantai paling dekat lah, ,kena drive kurang 2 jam, pantai kabong/tanjung kembang namanya. buat sos, kena tumbuk2 sampai halus ketam2 tu guna stone mortar, hehe.. warna sos pun dark maroon...not really my fav tapi ok lah rasa cicah kacang tanah, hehe... pas nie gua cuba cari gambar..
PI; dekat ngan sungai,kat belakang rumah sebelum jadi kwsn perumahan pun kawasan paya, siap ada memerang lagi... tapi sekarang dah pupus dah semua, huhu...
Mummy jam; hehe... bolah lah bukak ladang ketam, lawan ngan ladang itik PI, hehe....
Zairin; hehe, sekor jer, tu pun sesat sbab air pasang, kena larikan diri dari sarang.... lepas snap2, ,dah gua keluarkan dari longkang, kasi dia merayau2 kat daratan, hehe...

© Pidgin Technologies Ltd. 2016