Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Tuesday, 10-May-2011 07:52
figs
Jumpa buah ni kat sunday market, mahal gak sekilo rm8, so, ambik setengah kilo jer la cukup, ,saja nak try rasa sebab tak pernah makan lagi buah nie. Ok jer rasa, adalah manis2 sikit, kelat2 skit & mcm makan semut pun ada, hehe.... kat oversea selalu tgk theyols potong2, drizzle ngan honey, then bake in oven, then makan ngan cream... yummy...



baning; hehe... sharing food ngan burung. Nak cari pokok tu & tanam kat backyard, kot2 akan jadi taman burung, haha....
zairin; Biasa kat sini yg ada pun dried figs yg di jual bersama other dried fruits lain... baru baca kat wiki, fig nie "highest plant sources of calcium and fiber." Apa lagi, rajin2 lah makan, hehe...
layman; Hehe.. of course lah pernah, tats y berani buat statement tu, hahaha... Itulah nasib baik perasan buah tu, masa tu jalan lalu camtu jer, then perasan the color n shape tu a lil too big for shallots, so toleh balik n have a close look n walla, it figs, hehe... Cubalah tanya kat supermarket2, terus theyols akn import the fruit, hehe...
PI; Boleh lah cari kat supermarket2 yg jual buah import, mana tau terjumpa, hehe.... kadang2 yg kering tu kulit tu liat sangat, cam makan plastik, ,hehe...

© Pidgin Technologies Ltd. 2016